Consumul de apă și economisirea ei

Consumul de apă și economisirea ei

În zilele noastre, consumerismul este o problemă foarte gravă pe care nu toată lumea o înțelege, sau este conștientă de ea. Deci, este foarte important să înțelegem ce este consumul apei, cum se realizează și de ce este necesar să economisim apa.
 

Care sunt diferențele dintre utilizarea apei și consumul acesteia?

Când vorbim despre utilizarea apei, ne referim la cantitatea de apă extrasă de la sursa pentru a putea fi folosită.  În schimb, consumul de apă este cantitatea de apă care nu mai este returnată la sursă după ce aceasta a fost utilizată.
 

Aportul de apă și evacuarea acesteia

Cantitatea de apă care este luată dintr-o sursă se numește aport de apă, iar cantitatea returnată se numește evacuarea apei. Consumul reprezintă diferența dintre cele două.
 

Care sunt cauzele consumului de apă?

Utilizările apei sunt, fie că suntem conștienți sau nu, foarte comune și des folosite. Spre exemplu, utilizăm apa pentru energia termică, agricultură, minerit, energia electrică, irigații, alimentarea public, acvacultură etc. Pe deasupra, atât noi, oamenii, cât și animalele și planele, avem nevoie de apă pentru diferite activități zilnice.

 

Cum am putea economisi apa?

Există câteva lucruri pe care le putem face pentru a economisi apa într-un mod ușor realizabil. 

Spre exemplu, un lucru pe care toate lumea ar trebui să îl facă din când în când este să își verifice robinetele, astfel încât să se asigure că nu există vreo scurgere care ar putea să risipească apa. 

Este recomandat să bem apa la temperatura camerei. Deci, nu ar fi indicat să lăsăm robinetul să ruleze până când apa este rece. Dacă totuși dorim să bem apa rece, ce putem face este să o depozităm în frigider într-un recipient.

Un alt lucru foarte des întâlnit în rândul oamenilor care consumă foarte multa apă inutil este statul în duș sau în cadă. Pentru a economisi apa, putem încerca să stăm în duș cât mai puțin, recomandat fiind undeva la 5-10 minute și să ne cumpăram un cap de duș cu debit redus. Acesta reduce cantitatea de apă utilizată pentru un duș, la jumătate. 

De asemenea, am putea să nu lăsăm robinetul să meargă atunci când nu este nevoie, spre exemplu când spălăm vasele, sau cât timp ne spălăm pe dinți.
 

Acestea sunt doar câteva exemple la care noi ne-am gândit pentru a ajuta la economisirea apei, dar mai sunt cu siguranță și alte situații în care poți decide să consumi mai puține resurse naturale.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!