Poluarea

Poluarea

Să vorbim despre Poluare și Poluanți

Când vine vorba despre poluare umanitatea are un rol major, fie că ne gândim la poluarea apei, aerului sau a pământului.
 

Ce este poluarea apei?

Apa este poluată în mare parte de activitățile umane și gunoiul lăsat în urmă de oameni. Multe din substanțele chimice și uleiurile din fabrici sunt fie aruncate direct în apă, fie se infiltrează în căile navigabile. Aceste substanțe chimice se numesc scurgeri. 

Aceste scurgeri pot crea un mediu toxic pentru viața acvatică. O substanță dăunătoare apei este petrolul. Dacă deversările de petrol ajung pe fundul oceanului, acest fapt poate cauza moartea multor vietăți acvatice. 

La fel se întâmplă și pe râuri unde putem întâlni centrale electrice, care poluează prin cantitatea enormă de căldură pe care acestea o produc.
 

Cum se poluează aerul?

Acest tip de poluare este foarte periculos, deoarece ne afectează pe fiecare dintre noi, fie că realizăm sau nu. Fumul și gazul sunt principalii agenți care cauzează poluarea aerului. 

Acest lucru se întâmplă, în principiu, prin arderea combustibililor fosili: petrol, cărbune și gaze naturale. Avem aici încă un motiv în plus să ne displacă traficul, tocmai pentru că produce foarte mult monoxid de carbon.
 

Totul despre poluarea solului

Din cauza poluării solului, se ajunge la deteriorarea suprafețelor terestre ale pământului. 

Este normal ca oamenii să producă gunoi, însă important este cum îl gestionăm. Poluăm terenurile și solul atunci când unele materiale, cum ar fi plasticul, metalul sau lemnul, nu sunt gestionate în mod corespunzător. 

Prin faptul că poluăm solul, riscăm să avem apă nepotabilă, care duce la boli și afecțiuni. Pe deasupra, poluarea terenului afectează în mod direct agricultura și duce la pierderea pământului fertil. 

Trebuie să realizăm că prin poluare punem în pericol viața noastră și a speciilor de animale, ajungând la dispariție sau extincție.
 

Acum că știm toate acestea, ce putem face noi?

  • Să folosim consumabile Bio;

  • Să separăm gunoiul: plastic, sticlă, hârtie;

  • Să economisim apa folosind mașina de spălat vase, sau să nu lăsăm apa să curgă atunci când nu o folosim efectiv;

  • Să folosim cât mai puțin plastic posibil;

  • Să folosim detergenți Bio (vezi la noi pe site), pentru a nu “murdări” apa cu chimicale;

  • Să nu aruncăm gunoaie în ape;

  • Să folosim mijloacele de transport în comun și bicicletele atunci când acest lucru este posibil;

  • Să ne cumpărăm mașini care poluează mai puțin;

  • Și poate la fel de important ca totul de mai sus… să susținem afacerile care susțin planeta.

 

Indiferența este cea care ne ucide planeta încetul cu încetul. Atunci când ne informăm corect în legătură cu impactul pe care îl avem asupra planetei și ne decidem să luăm măsuri, îi oferim Pământului o șansă reală.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!