Cafeaua este una dintre cele mai puternice surse de antioxidanti, iar consumata in cantitati moderate, are numeroase beneficii asupra sanatatii noastre. Pentru multe persoane, cafeaua este o bautura aromata si energizanta fara de care nu isi pot incepe ziua. Boabele de cafea sunt fructele arborilor de cafea din familia Rubiaceae, genul Coffea, cu două varietăți mai importante: Coffea arabica si Coffea robusta. Cafeaua Arabica este o cafea de calitate superioară, puternic aromată, pură şi fină. Robusta este o cafea tare, cu un gust puternic, uşor amăruie şi conţine mai multă cofeină. Cafeaua organică nu este tratată cu pesticide și îngrășăminte chimice, solul pe care se cultivă cafeaua organică are substanțe nutritive naturale care se adaugă la valoarea nutritivă din boabele de cafea. Din acest motiv, spre deosebire de cafeaua obișnuită, cafeaua bio are o mulțime de vitamine și nutrienți. În plus, cafeaua organică are beneficii potențiale pentru sănătate datorită conținutului său antioxidant. Aroma și gustul este mult mai bun datorită maturării lente a boabelor. Consumata cu moderatie, cafeaua Bio este extrem de benefica pentru organismul uman. Previne imbatranirea prematura, cancerul, diabetul si depresia. Indeparteaza depresia, mentine o greutate corporala echilibrata, stimuleaza fertilitatea la barbati, reduce riscul de cancer de piele.