De ce BIO este bun?

De ce BIO este bun?

De ce ar trebui să fim interesați de produsele bio?

Fie că ești în căutare de un stil de viață cât mai sănătos sau ești interesat de ecologie și, implicit, de un mediu înconjurător mai viguros, produsele BIO sunt cheia. Consumarea produselor BIO în viața noastră poate fi un adevărat avantaj, atât pentru noi, cât și pentru planetă.
 

Să înțelegem mai bine termenul BIO

Acest termen se referă la felul în care sunt produse anumite alimente. 

Alimentele și produsele BIO sunt cultivate fără a se utiliza unii dintre factorii dăunători precum: antibiotice, hormoni, organisme modificate genetic, substanțe chimice artificiale etc. Deci, ca un produs să fie bio, NU trebuie să conțină aditivi și suplimente alimentare (conservații și coloranții spre exemplu). 

În privința plantelor, culturile BIO folosesc îngrășăminte naturale, iar în privința animalelor, acestea nu primesc hormoni sau antibiotice pentru procesul de creștere.


Importanța agriculturii BIO

O agricultură BIO și ecologică aduce diverse beneficii mediul înconjurător. O astfel de agricultură ajută la îmbunătățirea calității solului, conservarea apelor subterane, reducerea poluării etc. 

 

Beneficiile produselor BIO

Este demonstrat faptul că alimentele BIO pot reduce riscul de alergii la copii și sugari. Pe lângă faptul că în produsele BIO nu există substanțe toxice și nocive, acestea nu sunt organisme modificate genetic (OMG-uri). Așadar, achiziționarea alimentelor BIO reduc profitul corporațiilor care produc substanțe chimice care poluează alimentele.
 

Produsele BIO mențin fermele și societatea noastră mai sănătoasă. Creșterea produselor bio nu dăunează deloc mediului în care sunt cultivate, astfel încât nu vor exista toxine în aer, sol sau apă.
 

Alimentele de acest tip sunt mult mai bogate în nutrienți. Fie că vrem sau nu să o recunoaștem, majoritatea alimente BIO sunt mult mai aromate. Acest lucru se datorează mediului favorabil în care planta, de exemplu, a fost cultivată și crescută, nefiind pusă sub presiune.
 

Trebuie să fim conștienți de faptul că majoritatea lucrurilor ajung în ocean. Așa că, prin consumul de produse BIO, putem să prevenim pesticidele și ierbicidele din a ajunge în ocean, iar acesta este implicit, un avantaj și pentru mediul înconjurător, și pentru oameni.

 

Toate acestea sunt și motivele pentru care… Bio este bun.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!